2023. aasta kallimad ja odavamad kodud

2023. aasta kallimad ja odavamad müüdud kodud üle Eesti

Kallimad ja odavamad kodud 2023. aastal – nii odavateid kui ka kallite kodude hulgas leidub pärleid üle Eesti. Odavaimate puhul on enamasti vaja endal käed külge panna, et korter või maja elamiskõlblikuks saada, kuid on ka erandeid, näiteks Põlvamaal Viluste külas.

Viljandi kallimad ja odavamad kodud, mis müüdi 2023. aastal

Kõige kallima korteriomandi müüs kutseline vara hindaja Karin Lapp Paala teel, ridaelamu boks nurgapealne ja privaatne, Valuoja org kõrval. Heas asukohas, heas korras. Hind 193 000 €.

Kallis korter, mille Karin Lapp müüs umbes ühe kuuga asus Oru tn 3 Viljandis, müügihind 115 000 €. 3toaline korter, väga heas asukohas. Vajadusel saab kiirelt välja üürida, kõik toad eraldi, 1. korrusel ja mis kõige olulisem – kaugküte. Kesklinna piirkonnas on kaugküttega korterelamuid väga vähe.

Kõige odavam korter, mille Karin Lapp müüs, asus Viljandist 9 km kaugusel Savikoti külas väikses kortermajas. Suurel ja avaral kinnistul, kortermaja esimesel korrusel 2toaline ahiküttega ja remontivajav korter. Ostjaks sama maja elanik. Hind 10 200 €

Võrumaa kallimad ja odavamad kodud, mis müüdi 2023. aastal

Võrumaal-Põlvamaal võttis kõige kallimate ja odavamate kodude müügi kokku Lahe Kinnisvara Võrumaa piirkonna juht ning kutseline hindaja ja maakler Tanel Allas.

Kõige odavam korter, mida vahendasime maksis 9900 € ning asus Põlva maakonnas, Räpina vallas Vilustes looduskaunis asukohas.
Korter paikneb rekonstrueeritud korterelamus, kus on vaid 4 korterit ning olemas on ühiskasutatav saun ja puhkeruum soklikorrusel. Kortermajas on lokaalne keskküte pelleti-katlalt. Läheduses kõik eluks vajalik, kool-lasteaed, perearst, kauplus, järv, rongiühendus Põlvaga ja Tartuga.

Kõige kallim korteriomand, kuhu õnneliku koduomaniku leidsime, oli paariselamu korteriomandina Võrumaal Võru linna piiril Kose alevikus ning selle maksumuseks oli 225 000 €. Tehingu tegi meie maakler Kadri Corio. Kliendile sai otsustavaks see, et sai ise teostada lõppviimistluse, s.t valida viimistlusmaterjalid vastavalt enda maitsele. Lisaks muidugi ehituse kvaliteet, planeering, asukoht ja võrratu elukeskkond, keset looduskaunist männimetsa järvede läheduses.

Pärnumaa kallimad ja odavamad kodud, mis müüdi 2023. aastal

Pärnu ja Pärnumaa kalleimatest ja odavaimatest kodudest teeb ülevaate maakler Krista Järv.

Minu kõige kallima korteri ostu-müügitehingu väärtus oli 169 000 €. See toimus veebruaris ning asus Oja 43 Pärnus. 4toaline korter, mille suurus 72,5 m2. Tegemist oli 2018. aastal valminud majas oleva korteriga, mille seisukord oli väga hea. Ostjateks noor lastega pere.

Kõige soodsama korteri ostu-müügitehingu väärtus oli 20 000 €, tehing toimus juunikuus. Ühetoaline korter Riia maanteel, Pärnus. Korteri suurus 16 m2. Korter vajas kapitaalremonti. Ostjaks osutus samas majas olev kaasomanik.

Pärnu maakonnas oli kõige soodsama hinnaga ostu-müügitehing septembris Kilingi-Nõmmes, 2toaline ahiküttega korter, üldpindalaga 43,3 m2, hinnaga 20 000 €. Korter oli heas seisukorras ja ostjateks osutusid keskealised inimesed.
Samas eelmise aasta lõpus leppisime kokku selle aasta ostu-müügitehingu, mis toimub uue aasta teisel nädalal. 3toaline remontivajav korter Saarde vallas Tihemetsas Elamukvartali teel. Tehingu hind 7000 €. Korteri ostjaks on portugallane.

Pärnu maakonnas toimus kõige kallima hinnaga korteri ostu-müügitehing mul aprillis, Õhtu tee 4, Laadi külas, Häädemeeste vallas, mille suurus 174,4 m2, 5 tuba, tehingu hind oli 205 000 €. Korter paarismajas, oli heas seisukorras ning ostjateks keskealised inimesed.

Tartu ja Tartumaa kallimad ja odavamad kodud, mis müüdi 2023. aastal

Tartumaal toimunud kutselise hindaja/maakleri Joonas Rootsu ostu-müügitehingud.

Mäksa külas Kastre vallas Tartumaal, Tartust u 13 km kaugusel müüs meie kutseline hindaja/maakler Joonas Roots suure 2toalise korteri hinnaga 28 000 €. Korteri suurus: 63,6 m2. Väike, ajalooline kortermaja, ehitatud 19. sajandi alguses, kivihoone ja Emajõe lähedal. Remontivajav. Kuna asukoht oli hea ja korter eriline, kulus müügi algusest notariaalse tehinguni ainult umbes üks kuu.

Lahe Kinnisvara maakleri Tero Villiku ostu-müügitehinguid Tartus

Tartus müüs meie maakler Tero Villik odavaima korteri Jaama tänaval, hinnaga 44 000 €. 1toaline ahiküttega korter Jaama tänaval Ülejõel väikses viie korteriga kortermajas. Müüdi koos kehtiva üürilepinguga. Tehinguni jõudis maakler samuti vähema kui kuu ajaga müügi algusest.

Kalleim tehing korteriomandiga oli maakler Tero Villikul Tartus uue ridaelamuboksiga Ihastes Tartus hinnaga 224 000 €. Tegemist oli nurgapealse boksiga nagu seegi müüdav boks.

Harjumaa kallis pärl

Lahe Kinnisvara maakler Tauno Pajuri tegi ühe erilise ostu-müügitehingu, mis näitab, et ka kallile varale on olemas ostjaid. Selle tooksimegi esile. Presidendi poolt auhinnatud maja Viimsis, mille ostu-müügitehingu hinnaks oli 570 000 €.

Juhul kui soovite enda kinnisvara müüa, valige kommentaari autorite hulgast endale sobivas piirkonnas maakler välja:

Tero Villik

Kinnisvara konsultant-maakler. Kinnisvara seadustaja
+372 5812 7432
tero.villik[ät]lahekinnisvara.ee


    Joonas Roots

    Kutseline nooremhindaja. Tase 5
    +372 5556 1851
    joonas.roots[ät]lahekinnisvara.ee


      Karin Lapp

      Vanempartner. Kutseline vara hindaja. Tase 7. Kesk-Eesti piirkonna juht. Kohtuekspert
      +372 512 4565
      karin.lapp[ät]lahekinnisvara.ee


        Tauno Pajuri

        Partner. Põhja-Eesti maaklerite juht. Kinnisvara konsultant-maakler
        +372 502 8975
        tauno.pajuri[ät]lahekinnisvara.ee


          Krista Järv